Dráva Szövetség | H-8851 Gyékényes József A. u. 1. 2019. 06. 18. (kedd)
NYELV VÁLTÁS
PARTNEREINK
Természetvédelmi vízitúra-vezető képzés!
Természetvédelmi vízitúra-vezető képzés!

A Dráva Szövetség újra indít természetvédelmi vízitúra-vezető képzést az érdeklődőknek.

A képzés 2016. augusztus 29-én indul, minimum 10, maximum 20 fő részvételével.
Az 5 napos tanfolyamon a hallgatók megismerkednek a különféle evezési technikákkal, a vízimentés alapjaival, a legfontosabb természetvédelmi ismeretekkel és minden olyan tudnivalóval, melyek birtokában nyugodtan szervezhetnek, s vezethetnek csoportokat.

A tanfolyamon elismert szakemberek tartják az előadásokat, mind elméletben, mind gyakorlatban: - a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának oktatója - Kele Attila, vadvízi kajak-kenu oktató - Lelkes András Muramenti TK vezetője - Toldi Miklós, a Dráva Szövetség elnöke
Képzési napok: Valamennyi napon 8-tól 19 óráig, egy órás ebédszünettel. Étkezési és szállás lehetőség a helyszínen biztosított. Szállás faházban és lakókocsiban, vagy hozott sátorban.

A képzés helyszíne: Gyékényes, Kék-tó Kemping. A képzés maximális létszáma 20 fő. A tanfolyamot minimum 10 fő jelentkezése esetén indítjuk el.

A program:

2016. augusztus 29-30. Kéktó Kemping
Elméleti oktatás
Evezéstechnika, hajózási szabályok, vizek osztályozása, elsősegély, vízbőlmentés, stb.

Gyakorlat
Mindezek gyakorlati elsajátítása a kemping melletti Kotró-tóban.


2016. augusztus 31. - szeptember 1. Rába folyó Rábagyarmat (szálláslehetőség Berek-kempingben sátorral. Itt meg lehet nézni a helyet:
http://berek.vizitura.net/

Gyakorlati oktatás
Vízitúra közben a megfelelő evezéstechnikák, traverzálás, élezés, kiállás, belendülés elsajátítása. Kötéltechnikák, vízbőlmentés gyakorlása.

2016. szeptember 2. Kéktó Kemping
Elméleti oktatás
Természetvédelem alapjai, Dráva-Mura élővilága, turizmus, térképészet, stb.

Gyakorlat
Túra a Dráva mellett, túra a Lankóci erdőben.


Szeptember 2-án délután vizsga

A tanfolyamot végzők és sikeresen vizsgát tevők egy plasztikkártya arcképes igazolványt kapnak. A fotókat helyben elkészítjük.

A tanfolyam ára 40.000 Ft/fő. Ez nem tartalmazza a szállás az étkezés költségét és az esetleges útiköltséget sem, viszont tartalmazza minden az oktatáshoz szükséges eszközök rendelkezésre állásást, helyszínekre szállítását (több típusú hajó (kajak, kenu, trekk, raft, újraélesztéshez szükséges baba, stb.), mentőmellények, evezők, kötelek, stb.), a vizsga és az igazolvány költségeit.

Jelentkezni, s bővebb információt kérni a 30/2645-915-ös telefonon, vagy a dravaszovetseg@t-online.hu e-mail címen lehet.

Generálási idő: 0.07 másodperc - 10 lekérdezés 265,714 egyedi látogató